Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veterinární programy

Veterinární programy

Základem veterinárního programu je prevence. Čas od času je dobré provést různá vyšetření a jiné klinické úkony, které mohou odhalit začínající nemoc, mohou prodloužit a zkvalitnit život zvířete. V naší ordinaci budeme v nejbližší době poskytovat následující veterinární programy. Pokud máte jakýkoliv dotaz týkající se vet. programů, neváhejte se nás zeptat.

1. Stomatologický program

Zahrnuje poradenství, diagnostiku a ošetření zubního kamene zubním ultrazvukem, zubního kazu a stomatohygienu. Doporučeno 1x za rok.

2. Geriatrický (seniorský) program

Tento program je zaměřen zejména na prohlídku pohlavního, močového, pohybového aparátu stárnoucího zvířete, vyšetření srdce a očí. Důležité je rovněž poradenství v oblasti krmení. Prohlídka u veterinárního lékaře je doporučena 2x ročně a jednou ročně je vhodné provést laboratorní vyšetření krve a moči.
A kdy Vaše zvíře začíná stárnout?
Malí psi (pod 10kg) od 8 let, střední psi (10 až 25kg) od 8 let, velcí psi (25 - 40kg) od 7 let, obří psi (nad 45 kg) od 6 let a kočky od 8 let věku.

3. Dermatologický program

Tento program se zaměřuje na zdravou kůži zvířete. V případě potíží v této oblasti může být příčinou několik faktorů jako nesprávná výživa, zvýšená citlivost na alergeny z vnějšího prostředí, vnější parazité jako blechy, klíšťata, svrab a další. Proto zahrnuje tento program poradenství v oblasti výživy, zejména úpravu druhu krmiva a jeho doplňků a správné používání antiparazitárních přípravků.